Palax X-AIM

In de fabriek geïnstalleerd accessoire
• X-AIM kan alleen in de fabriek worden geïnstalleerd voor de nieuwe middelgrote tot grote brandhoutverwerkers

Voordelen
• Zeer gemakkelijk in gebruik
• Verhoogde efficiëntie
• Brandhout van hoge kwaliteit ook van divers hout
• Real-time gegevens over arbeidsproductiviteit

Beschrijving

Palax  X-AIM

X-Aim houdt constant de diameter van de houtstam in de gaten en stelt het kloofkruis automatisch in op de optimale hoogte zodat het hout zo efficiënt mogelijk gekloofd kan worden. Met X-Aim kan de gebruiker zich concentreren op de toevoer van het hout van het houtdeck naar de zaag/kloofmachine en het zagen. Zo maakt X-Aim een groot gebruiksgemak mogelijk en voegt het efficiëntie toe aan de productie van brandhout. Het kloven is geautomatiseerd en resulteert in brandhout van constant hoge kwaliteit ondanks de variërende diameter van het het te kloven hout.

Als de grootte van het hout varieert, hoeft de gebruiker zich geen zorgen te maken over het aanpassen van de hoogte van het kloofkruis; in plaats daarvan meet de machine de diameter van de stam voordat hij gaat zagen en stelt het kloofkruis op de gewenste hoogte in. De gebruiker kan ook de gewenste minimumdikte instellen van de houtstam waaronder het kloofkruis automatisch omhoog komt en de kleine stammen slechts in tweeën worden gespleten. Dit verhoogt de productiviteit en maakt een efficiëntere productie van divers hout mogelijk.

Met de intelligentie van X-AIM krijgt de gebruiker ook realtime informatie o.a. over de werkproductiviteit: de touchscherm kan verwerkte m3 laten zien, maar ook de bv. gewerkte bedrijfsuren, aantal zaag cycli, werkuren enz..

De prijs van Palax X-AIM is op aanvraag.