Beschrijving

De vraag naar openhaardhout wordt steeds groter, maar ook de wens van de klant dat het hout vrij moet zijn van schors en vuil is steeds duidelijker hoorbaar. De haardhout reinigers van Palax lossen dit probleem op.

De houtreinigingstrommel kan met bijna alle zaagkloofmachines samen worden gebruikt. De aandrijving is door een elektromotor of hydrauliekmotor.

Het systeem werkt erg eenvoudig en is te vergelijken met aardappelrooiers. De blokken hout worden via de afvoerband van de zaagkloofmachine in de roterende trommel getransporteerd. Doordat de trommel ronddraait zal het overgrote deel van de bast en de splinters loskomen van de haardhoutblokken. De intensiteit is te verstellen door de helling van de trommel aan te passen.

Het schone hout verlaat de trommel via een zwenkbare uitvoer waardoor je gemakkelijk bv 2 ibc kratten kunt vullen.

De afvoerband is een populaire optie voor de Palax Cleanerr. D.m.v. deze zwenkbare afvoerband wordt het erg gemakkelijk om bv een aanhangwagen te laden of IBC kratten o.i.d. te vullen. De afvoerband is bijna altijd opgenomen in al onze foto’s van de Palax Cleaner. De lengte van de afvoerband is 3 meter en de breedte is 47 cm.

De prijs van de Palax Cleaner is op aanvraag.

 

Hoogte verstelbaar

Max 3250 mm

Lengte incl. transportband

5700 mm

Lengte trommel

2950 mm

Breedte

1130 mm

Gewicht

550 kg