Palax C1000.2 Zaagkloofmachine

Kenmerken:

  • Een van de meest productieve en efficiënte grote houtverwerkers in zijn grootte/klasse
  • Automatisch aanpassen van kloofkracht en snelheid
  • Automatisch aanspannen van de V-snaren
  • Instelbare zaagsnelheid
  • Volledig hydraulische bediening
  • Instelbare snelheid van de transportband

Beschrijving

Palax C1000 is een zaag/kloofmachine die 40 cm dik hout zaagt en klooft met een kracht tot 16 ton.
Het grote, in doorsnede 1 meter, hardstalen widia cirkelzaagblad maakt maximale snelheid, productiviteit en lange onderhoudsintervallen mogelijk. Ervaringen van gebruikers leert dat het slijpen van het zaagblad in veel gevallen pas na meer dan 1000 gezaagde m3 nodig is.

Het gepatenteerde Palax Optimi-systeem regelt automatisch de stand van het kloofmes van de Palax C1000.2. Samen met een automatisch snelventiel maakt dit het kloven van stammen sneller dan ooit tevoren, daarbij dienen we natuurlijk niet het hoge zaagtempo van de cirkelzaag te vergeten. Het hardmetalen cirkelzaagblad van 1000 mm maakt het zagen snel, schoon en practisch onderhoudsvrij. Dit gewillige werkpaard is gemakkelijk en nauwkeurig te bedienen door middel van een joystick. Daarnaast is de machine uitgerust met een systeem welke de V-snaren automatisch aanspant, wat zowel de levensduur van de V-snaren als de gehele krachtoverbrenging aanzienlijk verlengt. De zaagsnelheid kan worden aangepast in overeenstemming met het soort hout welke op dat moment verwerkt wordt.

De machine is met name geschikt voor de professional die op zoek is naar een hoge productiviteit voor grote stammen en die veel gebruiksgemak op prijs stelt.

 

De Palax C1000 is verkrijgbaar in PTO aandrijving of in elektro uitvoering (niet als hybride). Het is de enigste zaagkloofmachine in het Palax-assortiment die geen 3-puntshefinrichting aansluiting t.b.v. een tractor heeft. Dit houd in dat hij in de eerste plaats bedoeld is voor een vaste werkplek.

Palax C1000 is verkrijgbaar als Pro+ en Pro model.

De Pro+ en Pro modellen hebben het Palax Optimi systeem welke een snelle klooftijd garandeert en de klooflengte automatisch aanpast aan de zaaglengte.. Het verschil tussen het Pro en het Pro+-model is dat naast de standaarduitrusting de Pro+ een intelligente PowerSpeed-kloofcilinder met drie snelheden heeft die automatisch de vereiste kloofkracht en snelheid herkent: het resultaat is een tot 30% snellere werkcyclus. Tevens is de C1000 standaard uitgerust met een systeem welke de V-snaren automatisch aanspant, welke zowel de levensduur van de V-snaren alsook de gehele krachtoverbrenging aanzienlijk verlengt.

De indaalsnelheid van het zaagblad kan worden aangepast in overeenstemming met het soort hout welke op dat moment verwerkt wordt. De Palax C1000.2 biedt de gebruiker ontzettend veel gebruiksgemak; De volledig hydraulische bediening, de robuuste invoerband en de 4,3 meter lange storingsvrije uitvoerband met snelheidsregeling maken de verwerking van brandhout zowel efficiënt als gemakkelijk. Kloofmessen van 2/0 tot 2/12 zijn als optie verkrijgbaar.

(De foto’s kunnen afwijken, afhankelijk van model en uitvoering)

Prijzen diverse modellen op aanvraag

Max stam diameter

40 cm

Kloofkracht

16 Ton

Zaag snelheid

Cyclustijd
PRO model ca. 4.8 seconden
PRO+ model ca 3.2 seconden

Zaaglengte

25-55 cm

Grote cirkelzaagblad

1000 mm

Lengte afvoerband

4,30 m

Gewicht

Aftakas aangedreven ca. 1780 kg
Electrisch aangedreven ca. 1850 kg

Kloofmes opties

Standaard 2/6
Optioneel 2/0, 2/4, 2/8, 2/10 en 2/12

Aandrijving

Aftakas aangedreven:
480 toeren aftakas
Benodigd vermogen: vanaf 50 pk

Elektrisch aangedreven:
15 KW Elektrische motorvermogen
400 V Elektrische motorspanning