Palax C1000.2 Zaagkloofmachine

Kenmerken:

  • Een van de meest productieve en efficiënte grote houtverwerkers in zijn grootte/klasse
  • Automatisch aanpassen van kloofkracht en snelheid
  • Automatisch aanspannen van de V-snaren
  • Instelbare zaagsnelheid
  • Volledig hydraulische bediening
  • Instelbare snelheid van de transportband

Beschrijving

De Palax C1000.2 is de echte vriend van diegene die veel en snel brandhout wil verwerken. De Palax C1000.2 is een robuuste brandhoutprocessor / zaag-kloofmachine voor zwaar professioneel gebruik, voorzien van een aantal belangrijke innovaties. Door haar extra zaag & kloofsnelheid en kloofkracht is het een van de meest productieve en efficiënte brandhoutverwerkers voor grotere stammen in zijn klasse. Het nieuwe, meer ergonomische ontwerp van de Palax C1000.2-machine maakt het gemakkelijker en efficiënter in gebruik. Tevens is de veiligheidskap van de machine nieuw ontworpen, waardoor het zicht op het houtkloof gedeelte aanzienlijk verbeterd is.

Het gepatenteerde Palax Optimi-systeem regelt automatisch de stand van het kloofmes van de Palax C1000.2. Samen met een automatisch snelventiel maakt dit het kloven van stammen sneller dan ooit tevoren, daarbij dienen we natuurlijk niet het hoge zaagtempo van de cirkelzaag te vergeten. Het hardmetalen cirkelzaagblad van 1000 mm maakt het zagen snel, schoon en practisch onderhoudsvrij. Dit gewillige werkpaard is gemakkelijk en nauwkeurig te bedienen door middel van een joystick. Daarnaast is de machine uitgerust met een systeem welke de V-snaren automatisch aanspant, wat zowel de levensduur van de V-snaren als de gehele krachtoverbrenging aanzienlijk verlengt. De zaagsnelheid kan worden aangepast in overeenstemming met het soort hout welke op dat moment verwerkt wordt.

De Palax C1000.2 biedt de gebruiker ontzettend veel gebruiksgemak; De volledig hydraulische bediening, de robuuste invoerband en de 4,3 meter lange storingsvrije uitvoerband met snelheidsregeling maken de verwerking van brandhout zowel efficiënt als gemakkelijk. Kloofmessen van 2/0 tot 2/12 zijn als optie verkrijgbaar.

(De foto’s kunnen afwijken, afhankelijk van model en uitvoering)

Prijzen diverse modellen op aanvraag

Max stam diameter

40 cm

Kloofkracht

16 Ton

Zaag snelheid

Cyclustijd
PRO model ca. 4.8 seconden
PRO+ model ca 3.2 seconden

Zaaglengte

25-55 cm

Grote cirkelzaagblad

1000 mm

Lengte afvoerband

4,30 m

Gewicht

Aftakas aangedreven ca. 1780 kg
Electrisch aangedreven ca. 1850 kg

Kloofmes opties

Standaard 2/6
Optioneel 2/0, 2/4, 2/8, 2/10 en 2/12

Aandrijving

Aftakas aangedreven:
480 toeren aftakas
Benodigd vermogen: vanaf 50 pk

Elektrisch aangedreven:
15 KW Elektrische motorvermogen
400 V Elektrische motorspanning